Sport

Jake Paul kondigt gevecht tegen Mike Tyson aan: "Tijd om hem te laten slapen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jake Paul kondigt gevecht tegen Mike Tyson aan: "Tijd om hem te laten slapen"

Jake Paul (27) neemt het in zijn volgende gevecht op tegen niemand minder dan Mike Tyson (57). Dat heeft de YouTuber bekendgemaakt via social media. Volgens Paul moet de wedstrijd het "grootste gevecht van de 21e eeuw" worden.

"Gevaarlijkste bokser allertijden"

Jake Paul kreeg de afgelopen jaren vaak te horen dat hij geen grote tegenstanders uitkiest voor gevechten. De YouTuber heeft die kritiek ter harte genomen en kondigde vandaag zijn gevecht aan tegen de legendarische bokser Mike Tyson. "Mijn doel is om wereldkampioen te worden en nu heb ik de kans om mezelf te bewijzen tegen de grootste zwaargewichtkampioen ter wereld, de gevaarlijkste bokser allertijden. Tijd om Iron Mike te laten slapen", aldus de overmoedige Paul.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

20 juli

Boksfans moeten nog wel even geduld hebben, want het zwaargewichtgevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson vindt pas op 20 juli plaats. De wedstrijd wordt gehouden in een stadion in de Texaanse stad Arlington waar plek is voor 80.000 toeschouwers. Boksfans hoeven gelukkig niet helemaal naar Arlington af te reizen om het spektakel te bekijken, want het gevecht zal exclusief te streamen zijn voor alle Netflix-abonnees.

"Wil hem afmaken"

Mike Tyson lijkt in ieder geval erg uit te kijken naar het gevecht met Jake Paul. "Hij is de afgelopen jaren sterk gegroeid als bokser, dus het wordt leuk om te zien wat de wil en ambitie van een kind kan doen tegen de ervaring en het talent van de GOAT", aldus de voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht in een persverklaring. "Zijn boksreis begon op mijn undercard en nu wil ik hem afmaken."

Gestopt in 2005

Mike Tyson stopte in 2005 met boksen nadat hij vier wedstrijden achter elkaar verloor. Desondanks stapte de legendarische bokser de afgelopen jaren enkele keren weer in de ring. Zo vocht hij in 2006 tegen Corey Sanders en in 2020 tegen Roy Jones Jr.

Ster advertentie
Ster advertentie