Sport

Tyson Fury slaat Dillian Whyte knock-out en behoudt wereldtitel

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Tyson Fury slaat Dillian Whyte knock-out en behoudt wereldtitel

Tyson Fury heeft zaterdagavond tijdens een bokswedstrijd op Wembley zijn wereldtitel bij de zwaargewichten met succes weten te verdedigen. In de zesde ronde sloeg de Britse bokser zijn landgenoot en tegenstander Dillian Whyte knock-out.

Uppercut

Tyson sloot de wedstrijd af met een uppercut. Dillian belandde op het canvas, waarna de scheidsrechter het gevecht beëindigde. Het was voor Tyson zijn 32e zege in 33 partijen, één partij eindigde zonder winnaar. Voor Dillian was het zijn derde verlies in 31 partijen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lovende woorden

Na de wedstrijd sprak Tyson met lovende woorden over zijn tegenstander. "Dillian is een krijger en ik denk dat hij ooit wereldkampioen zal worden", zei de 33-jarige bokser. "Helaas moest hij vanavond met mij vechten. Je hebt niet te maken met een middelmatig zwaargewicht, je nam het op tegen de beste man ter wereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste gevecht

Op Wembley waren 94.000 toeschouwers aanwezig voor het laatste gevecht van Tyson. Dit aantal is een record voor Europa. 'The Gypsy King', zoals Tyson wordt genoemd, kondigde al eerder aan dat hij gaat stoppen met boksen. "Ik was het aan de fans en iedereen in het Verenigd Koninkrijk verschuldigd om hier te vechten op Wembley. Maar ik ben een man van mijn woord. Dit was het voor 'The Gypsy King', en wat een manier om te eindigen", aldus Tyson.

Ster advertentie
Ster advertentie