Sport

KNVB schrapt nieuwe OneLove-actie na ophef van vorige week

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB schrapt nieuwe OneLove-actie na ophef van vorige week

Na de ophef van vorige week over het wel of niet dragen van een OneLove-aanvoerdersband heeft de KNVB besloten om een streep te zetten door de geplande actie voor halverwege november.

Discussie

De actie van november was gepland als gebaar in de laatste speelronde voor het omstreden WK in Qatar. Er ontstond vorige week echter veel discussie nadat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi afgelopen weekend weigerden de OneLove-aanvoerdersband te dragen. Kökçü weigerde de band te dragen uit religieuze overwegingen. "Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", zei hij.

Feyenoord maakte een andere speler aanvoerder die de band wel wilde dragen. El Yaakoubi van Excelsior droeg een alternatieve versie met daarop het woord 'respect'.

'Nadruk op andere zaken'

De KNVB legt in een verklaring uit waarom de volgende OneLove-campagne is geschrapt. "Als we binnen zo'n korte tijd weer met de OneLove-band zouden spelen, zal de nadruk op andere zaken komen te liggen. Dan ligt de nadruk te veel op wie wel en wie niet, terwijl een statement je juist aan het denken moet zetten."

"We hebben afgelopen weekend geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het voor de campagne niet goed zou zijn om volgende maand opnieuw met de banden te spelen. De aandacht zou dan te veel naar randzaken gaan", aldus de KNVB.

Ster advertentie
Ster advertentie