Sport

Strafzaak Promes verplaatst naar maart, slachtoffer gefrustreerd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Strafzaak Promes verplaatst naar maart, slachtoffer gefrustreerd

Het gaat nog maanden duren voordat de strafzaak tegen Quincy Promes inhoudelijk wordt behandeld. Tijdens een zitting in Amsterdam werd 3 maart gekozen als startdatum na een verzoek van Promes' advocaat om meer getuigen te horen. De frustratie bij het slachtoffer is "gigantisch", zegt zijn advocaat.

Getuigen horen

Vanochtend vond de eerste regiezitting plaats, waarbij de onderzoekswensen van de betrokken partijen worden besproken. Tijdens deze regiezitting zei de advocaat van Promes, Robert Malewicz, dat hij eerst nog twee getuigen wil horen. Omdat daar tijd voor nodig is, wordt 3 maart de datum dat de zaak inhoudelijk van start gaat.

"We zien het belang deze getuigen te horen, want er zijn veel tegenstrijdige verklaringen over wat daar gebeurd is", zei de voorzitter van de rechtbank na het verzoek van Promes' advocaat.

Slachtoffer gefrustreerd

Advocaat Yehudi Moszkowicz, die het slachtoffer bijstaat, sprak zijn onvrede uit over het "trage verloop" van de zaak. Hij noemde de frustratie van zijn cliënt "gigantisch", mede omdat hij Promes eerder al voor het Nederlands elftal heeft zien spelen, terwijl het nog niet eens duidelijk was of het OM de verdachte zou gaan vervolgen.

De zaak tegen Promes werd eerder al uitgesteld vanwege ziekte bij een van de procesdeelnemers. Daarvoor werd de zaak al een keer uitgesteld omdat Promes niet voor poging tot doodslag veroordeeld moest worden, maar poging tot moord.

De zaak

Promes werd in december 2020 opgepakt op verdenking van het in de knie steken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. De neef liep hierbij zwaar knieletsel op. Tot dusver ontkende de Spartak Moskou-speler alle beschuldigingen.

Ster advertentie
Ster advertentie