Sport

Portugal verslaat Hongarije tijdens spannende wedstrijd

1. Newschevron right
  2. Portugal verslaat Hongarije tijdens spannende wedstrijd

Even zag het ernaar uit dat de wedstrijd tussen Portugal en Hongarije zou eindigen in een gelijkspel, maar in de slotfase viel dan eindelijk het eerste doelpunt. Raphael Guerreiro bracht de Portugezen op voorsprong en snel daarna volgden twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

Aan elkaar gewaagd

Tijdens de wedstrijd ging het tot in de slotfase vrijwel gelijk op tussen de twee elftallen. Hongarije wist goed stand te houden tegen de titelverdediger en even leek het erop dat ze zelfs gingen winnen. De Hongaarse aanvaller Szabolcs Schön wist de Portugese verdediging achter zich te laten en te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 84e minuut viel dan toch het bevrijdende doelpunt voor Portugal van Raphael Guerreiro. Drie minuten later volgde ook nog een strafschop van Ronaldo waarmee hij de beslissende treffer maakte. Als kers op de taart sloeg de vedette in de blessuretijd nogmaals toe en maakte hij de 3-0.

Drie records verbroken

Hoewel Ronaldo niet per se schitterde tijdens de openingswedstrijd van Portugal brak hij met zijn aanwezigheid op het toernooi wel meteen een aantal records. Zo is hij de eerste speler die deelneemt aan vijf EK's, heeft hij de meeste wedstrijden ooit gespeeld tijdens een EK en is hij all-time topscorer op het Europees Kampioenschap.

Het gevaar is echter nog niet geweken voor Portugal. Zo moet de titelverdediger het aanstaande zaterdag opnemen tegen Frankrijk en volgende week woensdag tegen Duitsland. Laatstgenoemde landen staan vanavond om 21:00 tegenover elkaar in de Allianz Arena in München.