Sport

Kabinet gaat in gesprek met KNVB en voetbalclubs na incident tijdens bekerwedstrijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet gaat in gesprek met KNVB en voetbalclubs na incident tijdens bekerwedstrijd

Het kabinet gaat in gesprek met de KNVB, politie, gemeenten en voetbalclubs, naar aanleiding van het ‘aanstekerincident’, dat plaatsvond tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. ''Het is goed mogelijk dat consequenties volgen'', waarschuwt Justitieminister Dilan Yesilgöz.

Verschrikkelijk incident

Het incident vond plaats tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax. Vanaf de tribune werd vermoedelijk een aansteker gegooid die op het hoofd van Ajacied Davy Klaassen terechtkwam. Een 32-jarige man uit Roelofarendsveen is hiervoor aangehouden. Yesilgöz noemt het een verschrikkelijk incident: ''Ik weet niet wat je in je hoofd haalt om überhaupt dingen naar mensen te gooien. Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.'' Ze vindt dat supporters die zich misdragen bij zichzelf te rade moeten gaan. ''Je verpest het voor je eigen club en voor je eigen sport.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In gesprek

Samen met sportminister Conny Helder gaat Yesilgöz in gesprek met de KNVB, clubs, gemeenten en politie. Het is volgens haar belangrijk om uit te zoeken wat er precies gebeurd is en waar het mis is gegaan. ''Er zijn genoeg middelen om misdragende supporters op te sporen en te weren bij een wedstrijd. Als je al die regels hebt, moet je zorgen dat er gehandhaafd wordt.’’ Het is volgens de bewindsvrouw mogelijk dat er consequenties volgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gianni Infantino

Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA is niet blij met de gebeurtenis bij het bekerduel in Rotterdam. Via zijn Instagram Stories zegt hij: ''De gebeurtenissen zoals we zagen bij het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax betreffende Davy Klaassen, hebben geen plaats in onze sport of samenleving. Zonder uitzondering, in het voetbal moeten alle spelers zich veilig voelen te spelen en ik roep de verantwoordelijke autoriteiten op dit op alle niveaus te verzekeren.''

De 32-jarige man die werd aangehouden voor het gooien van een voorwerp naar Klaassen, zit nog vast. Zijn verhoor gaat vandaag verder. Op beelden is te zien dat er meer voorwerpen vanaf de tribune zijn gegooid, door diverse personen. De politie onderzoekt dat nog.

Ster advertentie
Ster advertentie