Sport

Duitsland weet niet te winnen van Frankrijk in openingswedstrijd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Duitsland weet niet te winnen van Frankrijk in openingswedstrijd

De kraker tussen Duitsland en Frankrijk ging dinsdagavond vliegend van start, maar uiteindelijk kwam Frankrijk als winnaar uit de bus. Hoewel de Duitsers veel kansen kregen, wisten ze op een eigen doelpunt na niet meer te scoren.

Eigen doelpunt

Duitsland begon goed en wist vooral in het eerste kwartier van de wedstrijd goede kansen te creëren, maar daarna begon Frankrijk steeds aanvallender te spelen. Vooral het trio Pogba, Mbappé en Benzema maakten het de Duitse keeper, Manuel Neuer, moelijk. In de twintigste minuut ging het dan ook fout toen Mats Hummels een voorzet van Lucas Hernandez probeerde tegen te houden. Daarbij maakte hij een eigen doelpunt. Gedurende de eerste helft volgden nog enkele kansen voor Duitsland, waaronder twee vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied, maar treffers bleven uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee doelpunten afgekeurd

In de tweede helft geeft Frankrijk de wedstrijd nauwelijks uit handen en hielden ze hun voorsprong vast. Adrien Rabiot was dichtbij zijn eerste doelpunt voor de Franse ploeg maar schoot op de paal. In de 67e minuut leek het erop dat Mbappé de voorsprong van Frankrijk vergrootte, maar hij bleek buitenspel te staan waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. In de slotfase volgde ook nog een doelpunt van Benzema, maar ook die werd afgekeurd.

Tweede plaats

Frankrijk staat na de overwinning op Duitsland op de tweede plaats in poule F, de zogenoemde 'Poule des doods'. Aanstaande zaterdag speelt Frankrijk tegen Hongarije en volgende week woensdag staat het team tegenover titelhouder Portugal.

Ster advertentie
Ster advertentie