Sport

Elf Nederlandse hiphoptalenten op nieuwe eredivisiebal

foto: Instagram @derbystar_nl
  1. Newschevron right
  2. Elf Nederlandse hiphoptalenten op nieuwe eredivisiebal

Op de nieuwe voetbal voor de eredivisie staan elf talentvolle Nederlandse hiphopartiesten afgebeeld. Het ontwerp werd dinsdagochtend gepresenteerd.

Top Notch & Noah's ark

Op de vorige eredivisiebal kon je werken van Rembrandt zien. Nu stapt de eredivisie over naar een nieuwe generatie kunstenaars. De nieuwe Derbystar Eredivisiebal werd ontworpen door Top Notch en Noah's Ark. Op de bal zijn portretten van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski te vinden. "Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21", zegt Jiggy Djé namens beide labels.

"Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken."

"De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan. Het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

Delany

Jaimy en Vanessa vroegen in Turn Up! aan Delany wat ze ervan vindt dat ze op de bal staat. "Ik dacht: huh, ik? Op een bal?" Ze vertelt dat haar vader op het moment van het telefoontje naast haar zat. "Hij zei: ja, ja, ja, doen, doen, doen! Dus ik zei: ja, is goed, kom maar door!"

Vierde gastontwerpers

Top Notch en Noah's Ark zijn samen de vierde gastontwerper van de eredivisiebal. De vorige ballen werden ontworpen door Henk Schiffmacher (2017), Johnny de Mol (2018) en in 2019 dus het Rijksmuseum. De bal gaat voor het eerst gebruikt worden tijdens de oefenduels van de eredivisieclubs.

Ster advertentie
Ster advertentie