Sport

MMA-vechter gediskwalificeerd na salto van tegenstanders rug

foto: twitter/AXSTVFights
  1. Newschevron right
  2. MMA-vechter gediskwalificeerd na salto van tegenstanders rug

Bij MMA-gevechten vliegt het bloed meestal alle kanten op, maar respect blijft een belangrijk onderdeel van de sport. Zowel voor als na de wedstrijd. Daarom lopen er ook kooivechters vol trots rond met eervolle bijnamen zoals Drew 'The Honourable' Chatman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Salto

Helaas zegt een eervolle bijnaam niet zo veel als de daden onsportief blijken te zijn. Drew 'The Honourable' Chatman weet er alles van, want hij werd onlangs in Californië gediskwalificeerd wegens een bizarre en eerloze daad tijdens het LFA36-toernooi. Nadat hij Irvins Ayala vrijdagavond knock-out had geslagen, maakte Chatman een salto vanaf de rug van zijn tegenstander. Het leverde hem een diskwalificatie op in zijn allereerste wedstrijd als professional.

Schorsing

De partij tegen Ayala is ook meteen Chatmans laatste wedstrijd voor de aankomende drie maanden. De bond besloot hem namelijk voor negentig dagen te schorsen. Ook ontvangt hij geen cent van zijn wedstrijdpremie. Drew Chatman vertelt MMA Fighting dat hij de strafmaatregelen van de bond heeft geaccepteerd. "Ik verdien ook geen geld voor wat ik daar heb gedaan. Het is teleurstellend om terug te zien. Mijn moeder zal dit ook langs zien komen. Mensen die mij als inspiratiebron zien, zullen dit ook bekijken."

Nooit meer

Drew Chatman heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Irvins Ayala, maar die eervolle bijnaam blijft hij gebruiken: "Mijn (bij)naam is niet perfect en ik begrijp dat ik moet leren van mijn fouten om me te blijven ontwikkelen. Mijn (bij)naam zal nooit perfect zijn, maar ik garandeer jullie wel één ding: dit gaat niet nog een keer gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie