Sport

Chelsea-coach Pochettino ziet zijn spelers ruziën om penalty: “Het is schandalig”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chelsea-coach Pochettino ziet zijn spelers ruziën om penalty: “Het is schandalig”

Cole Palmer is de man van het moment bij Chelsea. Met vier goals leverde hij weer een geweldige prestatie in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Everton. Echter, werd de grote zege van de Londense club overschaduwd door een ruzie om een penalty. Chelsea-trainer Mauricio Pochettino zag het akkefietje van zijn spelers met lede ogen aan: “Schandalig.”

Ruzie om penalty

In de 64e minuut wist de 21-jarige Cole Palmer bij een stand van 4-0 een strafschop te versieren. Op dat moment had de Engelsman al een hattrick op zak. Teamgenoot Noni Madueke eiste de strafschop op, maar daar wilde Chelsea-spits Nicolas Jackson niets van weten. De twee kemphanen begonnen te ruziën over wie de strafschop mocht nemen. Het is algemeen bekend dat Cole Palmer de vaste penaltynemer is binnen de ploeg. Desondanks moest aanvoerder Conor Gallaghe de bal afpakken van Madueke en Jackson om hem aan Palmer te geven voor de strafschop. De 21-jarige aanvaller scoorde zijn vierde vanaf elf meter en is nu met twintig goals gedeeld topscorer van de Premier League met Erling Haaland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woedende coach

Nicolas Jackson was ondanks een stand van 5-0 nog steeds niet blij nadat Palmer de penalty binnenschoot. Coach Pochettino zag het tafereel vanaf de zijlijn hoofdschuddend aan. Na de wedstrijd reageerde hij dan ook boos op het gedrag van zijn pupillen. “Het is schandalig. We mogen ons niet op deze manier gedragen.” Voor Pochettino is de maat dan ook vol na de ruzie. Zo zei hij: “Ik vertelde hen dat dit de laatste keer is dat ik dit soort gedrag accepteer. De volgende keer haal ik ze er allemaal uit. En dat meen ik.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaste penaltynemer

Pochettino maakte in een interview met Optus Sport duidelijk dat er maar één vaste penaltynemer is binnen zijn ploeg. “Ik heb vandaag aan iedereen duidelijk gemaakt dat Cole Palmer de strafschopnemer is. Als Palmer de bal aan iemand anders wil geven, dan is dat aan hem. Maar wat hier gebeurde kan niet.”

Chelsea heeft, ondanks de topprestaties van Cole Palmer, een moeilijk seizoen. Op dit moment staat de club uit Londen op de negende plek in de Premier League. Het is niet bekend of Pochettino zijn ruziënde spelers een straf heeft opgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie