Sport

Finale Nations League vindt plaats in Nederland dankzij groepswinst Oranje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Finale Nations League vindt plaats in Nederland dankzij groepswinst Oranje

De finaleronde van de Nations League vindt volgende zomer plaats in Nederland. De KNVB mag de wedstrijden organiseren nadat het Nederlands elftal zich gisteren verzekerende van de groepswinst in het toernooi. Oranje won met 1-0 van België in Johan Cruijff Arena, maar was eigenlijk al zeker van de poulewinst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juni 2023

Officieel wijst de UEFA pas in januari het gastland voor de finales aan, maar aangezien Nederland van alle landen die geïnteresseerd waren de enige is die nog niet is uitgeschakeld, is het logisch dat de wedstrijden hier gespeeld zullen worden. De zogeheten Final Four vinden plaats van 14 tot en met 18 juni. Er wordt gesproken van de Rotterdamse Kuip en de Grolsch Veste in Enschede als mogelijke stadions.

Andere finalisten

Welke landen er naast Nederland nog meer naar de Final Four gaan, is nog niet helemaal besloten. Zeker is wel dat Kroatië erbij is, de andere twee finalisten komen voort uit de wedstrijden Portugal-Spanje en Hongarije-Italië.

Tijdens de eerste Nations League in 2018/2019 schopte Nederland het ook tot de eindfase. Toen verloor Oranje de finale met 1-0 van Portugal. Vorig jaar kwam het elftal niet verder dan de groepsfase.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EK 2024

Doordat Nederland zich als groepswinnaar heeft geplaatst voor de finale, is het elftal ook al verzekerd van deelname aan de play-offs van het EK van 2024 in Duitsland. De loting voor dat toernooi vindt plaats op 9 oktober.

Ster advertentie
Ster advertentie