Sport

Oranjeleeuwinnen uitgeschakeld op EK na verlies tegen Frankrijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oranjeleeuwinnen uitgeschakeld op EK na verlies tegen Frankrijk

De Oranjevrouwen hebben het lang volgehouden in Rotherham, maar helaas is het over en uit voor Nederland. Frankrijk scoorde 1-0 via een strafschop in de verlenging en mag nu door naar de halve finales van het EK.

Penalty

De wedstrijd in Rotherham eindigde voor Nederland met een hoop teleurgestelde gezichten en tranen. De ploeg van bondscoach Mark Parsons heeft 120 minuten alles op alles gezet, maar de penalty voor Frankrijk na de overtreding van Dominique Janssen in het strafschopgebied werd de Oranjeleeuwinnen fataal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurgesteld

De Oranjevrouwen reageerden na de wedstrijd verslagen en teleurgesteld. "We wisten dat het heel moeilijk ging worden vandaag. Frankrijk is gewoon een hele goede ploeg", zegt speler Vivianne Miedema tegen het AD.

Ze had tijdens de wedstrijd goede hoop, maar helaas is het toch niet gelukt. "Stefanie heeft de bal honderdduizend keer van de lijn afgehaald, Daphne heeft geweldig gekeept. Je hoopt dat je รฉรฉn momentje krijgt, maar die kregen we net niet helemaal. Het is dan extra zonde als โ€˜ie via de penalty erin gaat."

Gevochten als leeuwinnen

Ook Janssen gaf een reactie. "Ja, ik ben super teleurgesteld. Ik heb wel wat tijd nodig om dit een plekje te geven. Vandaag denk ik dat er genoeg ruimtes lagen, maar we hebben niet laten zien hoe goed we kunnen voetballen", zegt ze. "We hebben wel gevochten als leeuwinnen. Over die penalty, tja, ik raak haar. Dat is niet goed. Ik moet beter opgesteld staan, ik wilde de bal met een sliding weghalen. Ik heb niet goed genoeg geholpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frankrijk tegen Duitsland

Onze Oranjeleeuwinnen keren weer terug naar huis en Frankrijk zal woensdag met Duitsland uitvechten wie de finale van EURO 2022 gaat spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie