Sport

Lieke Martens moet EK verlaten vanwege voetblessure

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lieke Martens moet EK verlaten vanwege voetblessure

Lieke Martens kan vanwege een voetblessure niet meer voor de Oranje Leeuwinnen in actie komen op het EK. Martens raakte afgelopen zondag geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland, die Nederland met 4-1 won.

'Verschrikkelijk nieuws'

Uit verder onderzoek is gebleken dat de Paris Saint-Germain-speelster niet meer kan spelen tijdens het EK. Ze zal daarom dinsdagavond het trainingskamp van Oranje verlaten. Helaas voor de Oranje Leeuwinnen kan er geen vervanger worden opgeroepen, aangezien dat niet mogelijk is wanneer een toernooi al in volle gang is. "Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen", aldus bondscoach Mark Parsons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zoveelste tegenslag

De blessure van Martens is allesbehalve de eerste tegenslag voor Oranje tijdens het EK. Eerder moest sterkeepster en captain Sari van Veenendaal het toernooi al verlaten vanwege een schouderblessure die ze opliep in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden (1-1). Daarna vielen Jackie Groenen en Vivianne Miedema uit vanwege een coronabesmetting. Groenen is inmiddels hersteld en traint weer mee met de selectie.

Kwartfinale

Oranje is dit toernooi de titelverdediger, aangezien de Leeuwinnen in 2017 Europees kampioen werden in eigen land. Aanstaande zaterdag speelt Oranje tegen het sterke Frankrijk in de kwartfinale van het EK.

Ster advertentie
Ster advertentie