Sport

Vivianne Miedema keert terug bij Oranje-selectie na negatieve coronatest

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vivianne Miedema keert terug bij Oranje-selectie na negatieve coronatest

Na het slechte nieuws van gisteren over de blessure van Lieke Martens is er vandaag gelukkig goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen. Vivianne Miedema keert namelijk terug bij de selectie nadat ze negatief heeft getest op corona. Miedema moest vorige week in isolatie vanwege een positieve test.

In isolatie

Miedema deed nog mee in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden (1-1), maar testte daarna positief op corona. Daardoor moest Oranje het zonder haar doen in de groepswedstrijden tegen Zwitserland en Portugal. De topscorer aller tijden van de Leeuwinnen moest afgelopen vrijdag ook nog eens haar verjaardag in isolatie vieren. Miedema's terugkeer komt op een cruciaal moment, aangezien Oranje zaterdag tegen het sterke Frankrijk speelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pech, pech en nog eens pech

De Oranje Leeuwinnen hebben al aardig wat pech gehad dit EK. Eerder moest sterkeepster en captain Sari van Veenendaal het toernooi al verlaten vanwege een schouderblessure die ze opliep in de wedstrijd tegen Zweden. Ook verdediger Aniek Nouwen viel uit tegen Zweden en miste daardoor de tweede wedstrijd tegen Portugal (3-2 winst). Ze was echter op tijd fit voor de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland (4-1 winst).

Behalve Miedema viel ook Jackie Groenen uit vanwege een coronabesmetting. Gisteren kwam daar nog het slechte nieuws bovenop dat Lieke Martens het toernooi moest verlaten vanwege een voetblessure. Groenen is inmiddels ook hersteld. Ze miste alleen de wedstrijd tegen Portugal en kwam afgelopen zondag nog in actie tegen de Zwitsers.

Ster advertentie
Ster advertentie