Sport

Tien rode kaarten uitgedeeld in Argentijnse bekerfinale

1. Newschevron right
  2. Tien rode kaarten uitgedeeld in Argentijnse bekerfinale

Complete chaos in de Argentijnse bekerfinale: scheidsrechter Facundo Tello deelde maar liefst tien rode kaarten uit. In de wedstrijd tussen Boca Juniors en Racing Club eindigde Boca met zes spelers op het veld, waardoor de wedstrijd werd gestaakt en Racing Club, dat op dat moment ook al voor stond, de 3-0 overwinning kreeg toebedeeld.

Begon kalm

In de Trofeo de Campeones bleef het tot de 90ste minuut vrij kalm. Bij een 1-1 stand ontstond er in de blessuretijd een opstootje, waarna beide ploegen een rode kaart te zien kregen. Met tien tegen tien gingen Boca en Racing de verlenging in en in de 100ste minuut kreeg een Boca-speler zijn tweede gele kaart, waardoor het negen tegen tien werd.

Vlam in de pan

Toen Racing Club vlak voor het einde, in de 118de minuut, de 2-1 binnenkopte, liep het compleet uit de hand. Doelpuntenmaker Carlos Alcaraz vierde zijn treffer door provocerend voor het vak vol Boca-fans te juichen, waarna hij werd belaagd door Boca-spelers. Daarbij werd Alcaraz aan zijn oor getrokken en geduwd in een massale knokpartij waar ook reservespelers zich mee bemoeiden.

De doelpuntenmaker kreeg rood, net als twee Racing-spelers die op de bank zaten. Namens Boca Juniors kregen een veldspeler, een net gewisselde speler en een bankzitter de rode kaart, waardoor er nog acht Boca-spelers op het veld stonden. Even later kregen nog twee Boca-spelers een rode kaart, waardoor er nog zes Boca-spelers over waren en de wedstrijd moest worden gestaakt. De uitslag, 2-1, werd omgezet in een reglementaire 3-0 overwinning voor Racing Club.

Geen record

Het totaal van tien rode kaarten in één wedstrijd is veel, maar geen record. Dat record werd in 2011 gevestigd, eveneens in Argentinië. In een wedstrijd op het vijfde niveau werden maar liefst 36 rode kaarten uitgedeeld. Na een massale vechtpartij besloot de scheidsrechter alle 22 veldspelers, reservespelers en trainers een rode kaart te geven, wat uitkomt op een totaal van 36.