Sport

Rashford krijgt koninklijke onderscheiding voor hulp aan kwetsbare kinderen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rashford krijgt koninklijke onderscheiding voor hulp aan kwetsbare kinderen

Marcus Rashford heeft een belangrijke koninklijke onderscheiding, genaamd Member of the British Empire (MBE), gekregen voor zijn inzet voor kinderen die in armoede leven. De Engelse voetballer zette zich tijdens de coronapandemie keihard in voor het goede doel.

Actievoeren

Rashford trok vorig jaar aan de alarmbel. Kinderen uit arme gezinnen konden namelijk gratis maaltijden krijgen op school, maar door de lockdown gebeurde dat niet meer, aangezien de scholen dicht waren. Door het actievoeren van Rashford bood de regering uiteindelijk ook tijdens de lockdown gratis maaltijden aan.

In juni 2020 voerde Rashford opnieuw campagne en met succes. Zo wist hij een speciale voedselbonnenactie, die alleen in de schoolperiodes gold, ook door te trekken in de zomervakantie na een open brief aan de regering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgedragen aan moeder

De voetballer groeide zelf op in een gezin dat het niet breed had. Zo bracht zijn alleenstaande moeder vijf kinderen groot in ontzettend moeilijke omstandigheden. Daarom draagt Rashford de koninklijke onderscheiding op aan zijn moeder.

Niet de eerste onderscheiding

De zogeheten MBE die Rashford heeft gekregen is overigens niet de eerste onderscheiding die hij in het afgelopen jaar kreeg. Zo werd hij voor zijn harde werk als jongste persoon ooit onderscheiden met een eredoctoraat door de Universiteit van Manchester.

Ster advertentie
Ster advertentie