Sport

Speler Hercules bezorgt huisgenoten meer dan 11.000 euro met goals tegen Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Speler Hercules bezorgt huisgenoten meer dan 11.000 euro met goals tegen Ajax

Feest in het studentenhuis van Tim Pieters! De aanvaller van amateurclub Hercules ontpopte zich gisteren tot man van de wedstrijd in het bekerduel tegen Ajax. Met zijn twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg tegen de huidige nummer vijf van de Eredivisie. En alsof de bekerstunt nog niet genoeg was, leverden de goals zijn huisgenoten ruim 11.000 euro op. Zij hadden namelijk geld ingezet dat Pieters zou scoren en winnen van Ajax.

Jackpot na goals tegen Ajax

De 22-jarige Pieters studeert Rechten en woont in een studentenhuis. "Er zijn inderdaad jongens die geld op mij hebben ingezet", vertelt hij aan ESPN. "Ik zei ze dat het zomaar kon gebeuren vanavond. Nu gaan we een leuke vakantie tegemoet." Pieters, die een grote glimlach niet kan verbergen, is er niet van op de hoogte hoeveel zijn huisgenoten precies hebben ingezet. "Mijn hele telefoon is 'ontploft', ik ga het later allemaal bekijken. Ik ben benieuwd wat eruit is gerold."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ruim 11.000 euro

Al snel ging de screenshot van de online weddenschap rond op social media. Daarop is in ieder geval te zien dat er 15 euro is ingezet op winst van Hercules en minimaal één doelpunt van Tim Pieters. Bij een goede voorspelling zou de inzet 751 keer worden terugbetaald, waardoor je uitkomt op een bedrag van 11.265 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf een verslaving hebt? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Amateurs schakelen Ajax uit

De afgang van Ajax vond gisteren plaats in stadion de Galgenwaard in Utrecht. Daar speelden de nummer vijf van de Eredivisie en de nummer tien van de Derde Divisie, het vierde niveau in Nederland, om een plek bij de laatste zestien in het bekertoernooi. Hercules kwam op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Tim Pieters, waarna Ajax de achterstand in de 89e minuut goedmaakte dankzij goals van Brian Brobbey en Chuba Akpom. De sensationele droom van de amateurclub leek daardoor in duigen te vallen, totdat Mats Grotenbreg diep in de blessuretijd alsnog voor de winnende 3-2 zorgde.

Hercules neemt het in de achtste finales op tegen Keuken Kampioen Divisie-club Cambuur Leeuwarden. Voor Ajax zit het bekeravontuur erop. Na een troosteloos seizoen in de Eredivisie is nu ook hun laatste hoop op een prijs in duigen gevallen.

Ster advertentie
Ster advertentie