Sport

OM eist 40 maanden cel tegen Jamal Ben Saddik in grootschalige witwaszaak

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. OM eist 40 maanden cel tegen Jamal Ben Saddik in grootschalige witwaszaak

Er bestaat een kans dat kickbokser Jamal Ben Saddik jarenlang achter de tralies moet zitten. Het Openbaar Ministerie eiste namelijk een celstraf van veertig maanden voor zijn vermeende aandeel in een grootschalige witwaszaak. Ben Saddik zou zaken hebben gedaan met sportmakelaar Karim S. Via laatstgenoemde zou Ben Saddik zo’n 130.000 euro hebben witgewassen.

Witwaspraktijken

De politie kwam Ben Saddik op het spoor nadat er bij bevriende tuinaannemer Emad N. een half miljoen euro aan contant geld werd gevonden. Ben Saddik zou zijn vriend in contact hebben gebracht met Karim S. Laatstgenoemde is een Nederlandse sportmakelaar die een witwasconstructie zou hebben opgezet in zijn sportwinkels. Daarbij liet hij cash geld op zijn rekening storten. Vervolgens stelde hij een vals arbeidscontract op en betaalde hij het cash geld aan loon terug. Per witgewassen bedrag ontving S. een commissie van twintig procent. Volgens het OM zou ook Ben Saddik ruim een ton op deze manier hebben witgewassen. Het OM stelt dat het geld dat door Ben Saddik is witgewassen, afkomstig is van de cocaïnehandel. Justitie wees erop dat Ben Saddik via PGP-telefoons communiceerde over prijzen van blokken cocaïne.

Vrijlating criminele broer

Karim S. zorgde er ook voor dat de broer van Jamal Ben Saddik met een enkelband uit de gevangenis mocht komen. De voorwaarde was dat Ben Saddiks broer vrij mocht komen als hij een vaste baan zou hebben. Karim S. stelde daarom een vals arbeidscontract op waardoor de meermaals veroordeelde broer van de 33-jarige kickbokser, met onmiddellijke ingang vrij kon komen.

Eerdere aanvaringen

Het is niet voor het eerst dat Jamal Ben Saddik negatief in het nieuws komt. In 2021 zat de kickbokser bijna twee maanden vast omdat zijn naam naar voren kwam in een grootschalig politieonderzoek. Daarbij zou hij volgens het OM illegale versleutelde telefoons hebben verkocht. Ook is de kickbokser momenteel geschorst door kickboks-organisatie GLORY. Hij maakte namelijk een trappende beweging naar Rico Verhoeven. Eerder schorste GLORY Ben Saddik voor vijftien maanden wegens dopinggebruik.

Op 28 juni wordt bekend of de rechter Jamal Ben Saddik als schuldige ziet.

Ster advertentie
Ster advertentie