Sport

Jamal Ben Saddik wéér geschorst door GLORY vanwege trap richting Rico Verhoeven

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik wéér geschorst door GLORY vanwege trap richting Rico Verhoeven

Slecht nieuws voor fans van Jamal Ben Saddik. De kickbokser zal nog lang niet te bewonderen zijn in de ring vanwege een nieuwe schorsing. GLORY heeft Ben Saddik geschorst nadat hij een trappende beweging maakte in de richting van Rico Verhoeven na diens gevecht met Nabil Khachab.

Trap richting Verhoeven

Rico Verhoeven kwam in maart als winnaar uit de bus tijdens de GLORY Grand Prix, nadat hij achtereenvolgens Sofian Laïdouni, Nabil Khachab en Levi Rigters versloeg. De gemoederen liepen echter hoog op na het gevecht tegen Khachab. Verhoeven werd door de jury tot winnaar verklaard, tot ongenoegen van Khachabs begeleidingsstaf. Vooral Ben Saddik, de coach van Khachab, was niet blij met de beslissing en liet dat merken door in de richting van Verhoeven te schoppen. Hoewel hij mis schopte, was de actie reden genoeg voor GLORY om een onderzoek te starten naar het incident.

Inmiddels heeft de kickboksbond het onderzoek afgerond en mag Ben Saddik zes maanden lang niet in de ring verschijnen. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Marokkaanse Belg is geschorst. In november vorig jaar liep zijn vijftien maanden lange schorsing wegens dopinggebruik af. Sinds 2022 heeft de 33-jarige kickbokser geen wedstrijden meer gespeeld.

Beladen geschiedenis

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben een beladen geschiedenis, waarbij Rico aan het langste eind trok met twee overwinningen tegen één verlies. Hun rivaliteit bereikte een hoogtepunt in 2017 toen Ben Saddik richting Rico spuugde. Ondanks Rico's zege in een uitputtende titelstrijd in 2021, blijft de spanning tussen de twee kickboksers voelbaar.

Ster advertentie
Ster advertentie