Sport

Opnieuw tegenslag voor Jamal Ben Saddik die voor de vierde keer kanker heeft

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw tegenslag voor Jamal Ben Saddik die voor de vierde keer kanker heeft

Triest nieuws voor Jamal Ben Saddik: in januari van dit jaar is er opnieuw kanker geconstateerd bij de Marokkaans-Vlaamse kickbokser, zo meldt vechtsportinfo.nl. Volgens een woordvoerder van Ben Saddik is de 33-jarige vechter gisteren geopereerd. Dit is inmiddels de vierde keer dat er kanker is geconstateerd bij Ben Saddik: in 2012, 2015 en 2021 vonden de oncologen ook al een tumor bij de kickbokser.

Terugkeer kanker

Dat Jamal Ben Saddik weer ziek is geworden, komt voor velen als een verrassing. De kickbokser werd na zijn tumor in 2021 gezond verklaard. Voor Ben Saddik is dit dan ook een aderlating, aangezien hij lang werkte aan zijn terugkeer nadat hij door kickboksorganisatie GLORY werd geschorst voor het gebruik van doping.

Operatie uitgesteld

Nadat Ben Saddik te horen kreeg dat er opnieuw kanker was geconstateerd, besloot de boomlange vechter om zich toch voor te bereiden voor het GLORY Grand Prix toernooi dat het afgelopen weekeinde plaatsvond. Hiervoor heeft hij zelfs zijn operatie uitgesteld. Ter voorbereiding op het toernooi is Ben Saddik naar Thailand afgereisd voor een trainingskamp. Hij nam daarmee een groot gezondheidsrisico.

Geen deelname GLORY Grand Prix-toernooi

Volgens zijn woordvoerder was Jamal Ben Saddik erg toegewijd om mee te doen aan het Grand Prix-toernooi. Uiteindelijk heeft de kickbokser om onbekende redenen geen deelnameplaats voor het toernooi gekregen van GLORY. Volgens de organisatie zou de vechter zelf af hebben gezegd wegens zijn "lage zelfvertrouwen".

De trainer van Ben Saddik, Said El Badaoui, heeft echter een andere versie van dat verhaal: volgens hem is er in eerste instantie nooit gevraagd aan Ben Saddik of hij deel wilde nemen. Pas nadat er een andere vechter drie weken voor het toernooi uitviel, klopten ze aan bij de 33-jarige Marokkaan. Volgens de lezing van trainer El Badaoui kwamen de twee partijen “niet op één lijn” tijdens de onderhandelingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkeer in de ring

Volgens de woordvoerder hoopt Ben Saddik zo snel mogelijk te herstellen van zijn operatie. “Als alles goed verloopt, zal Jamal over een paar weken weer kunnen beginnen met trainen”, zo zegt zijn woordvoerder. Eerder zei de nieuwe GLORY-CEO Andurand dat hij hoopte dat Ben Saddik zal vechten op het GLORY-evenement in Parijs op 27 april. Het is de vraag of hij die datum nog gaat halen gezien zijn herstel.

Ster advertentie
Ster advertentie