Up 2 Date

Burgemeester van Antwerpen verbiedt opening van sportclub Jamal Ben Saddik

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Burgemeester van Antwerpen verbiedt opening van sportclub Jamal Ben Saddik

De Antwerpse burgemeester Bart de Wever heeft bezwaar aangetekend tegen de opening van de nieuwe sportschool van Jamal Ben Saddik. Volgens De Wever is het een "te groot gevaar", zo meldt HLN.

Explosie bij sportschool

De nieuwe sportschool van de kickbokser zou aanstaande maandag zijn deuren openen, maar de burgemeester besloot daar een stokje voor te steken. De reden daarvoor zijn de vele geweldsincidenten tegen de familie van Jamal Ben Saddik. Twee weken geleden lieten onbekenden al zwaar vuurwerk ontploffen bij de nog te openen sportschool. Ook lieten ze een boodschap achter in graffiti: "Dood JBS Dede Dief".

Rechter buigt zich over bezwaar

Jamal Ben Saddik heeft zelf via Instagram gereageerd op het bezwaar van burgemeester De Wever. "De burgemeester heeft bezwaar aangetekend tegen de opening van onze fitness en boxing Vinci Club. Volgende week beslist de rechtbank over ons verzet tegen deze onterechte maatregel." De kickbokser hoopt de club zo snel mogelijk te kunnen openen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaker doelwit

Jamal Ben Saddik en zijn familie zijn de afgelopen tijd vaker het doelwit geweest van aanslagen. In juli werd er nog geschoten bij zijn woning en bij het huis van zijn ouders. Begin juni werd zijn woning ook nog aangevallen met vuurwerk. De kickbokser zou volgens diverse media banden hebben met de Antwerpse onderwereld. Hij werd een jaar geleden aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC. Daarvoor zat hij ook een maand in de cel.

Ster advertentie
Ster advertentie