Sport

Mohamed Ihattaren weg bij Slavia Praag: "Hij wil dichtbij zijn familie zijn"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihattaren weg bij Slavia Praag: "Hij wil dichtbij zijn familie zijn"

Mohamed Ihattaren is geen speler meer van Slavia Praag. Dat heeft de Tsjechische club laten weten in een verklaring. De partijen hebben onderling besloten dat ze uit elkaar gaan. "Ihattaren sprak de wens uit om zich op zijn carrière te richten in de nabijheid van zijn familie."

Mo Ihattaren weg bij Slavia Praag

In het statement dat Slavia Praag op haar website deelt, valt te lezen dat de samenwerking per direct eindigt. Hoewel de beslissing in onderling overleg tot stand is gekomen, maakt de club duidelijk dat het initiatief bij Mo Ihattaren lag om zijn contract te laten ontbinden. "Hij wil graag dichtbij zijn familie zijn. Slavia heeft hem in die keuze volledig ondersteund."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog geen vier maanden

Nog geen vier maanden geleden maakte Slavia Praag de komst van Ihattaren bekend. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen, gebaseerd op het aantal wedstrijden dat hij zou spelen. In de overeenkomst werd ook een optie voor een verlenging van drie jaar opgenomen. Zo probeerde de voetballer te werken aan zijn terugkeer in het profvoetbal.

Ihattaren kwam echter niet in actie voor Slavia Praag. De Utrechter kreeg na de winterstop te horen dat hij moest aansluiten bij het tweede elftal om aan zijn fysieke gesteldheid te werken. Hoewel Trainer Jindřich Trpišovský begin dit jaar liet weten dat Ihattaren goed bezig is en hard traint, is het hem niet gelukt om zijn comeback bij Slavia waar te maken.

Carrièreverloop

Ihattaren gold in 2019 als een veelbelovend talent bij PSV. Na een ruzie met toenmalige trainer Roger Schmidt maakte hij in 2021 de overstap naar Juventus, waar hij direct een jaar verhuurd werd aan Sampdoria. Ook daar kwam hij geen minuut in actie en binnen een half jaar keerde hij terug bij Juventus. Vervolgens kreeg hij een herkansing bij Ajax, maar ook daar werd het geen succes. Ihattaren verdween ineens uit beeld, vermoedelijk vanwege banden met het criminele circuit. Ajax besloot de koopoptie niet te lichten, waarop Ihattaren terugkeerde bij Juventus, die hem in de zomer van 2023 liet gaan.

In augustus vorig jaar dook hij op bij Samsunspor. De Turkse club liet toen weten dat Ihattaren voor vier jaar zou tekenen bij Samsunspor. Op 2 augustus werd de 22-jarige profvoetballer groots ontvangen door fans en stond hij op het punt om medisch gekeurd een contract te ondertekenen. Een dag later bleek dat Samsunspor een streep had gezet door de komst van Ihattaren. In een verklaring zei de club dat hij plotseling met aanvullende eisen kwam. Deze waren voor de club echter onaanvaardbaar.

Ster advertentie
Ster advertentie