Sport

Manchester City moet vrezen voor degradatie na overtreden regels Premier League

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Manchester City moet vrezen voor degradatie na overtreden regels Premier League

Manchester City heeft zich zwaar in de problemen gewerkt. The Times meldt namelijk dat de Engelse club een zware straf boven het hoofd hangt. The Citizens zouden de Financial Fair Play-regels overtreden hebben tussen 2009 en 2018. Na jarenlang onderzoek wordt de club nu aangeklaagd door de Premier League, de organisator van de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Mocht bewezen worden dat Manchester City zich schuld gemaakt heeft aan (een deel van) de aanklachten, hangt de club zelfs degradatie boven het hoofd.

Financial Fair Play

De Premier League heeft ruim vier jaar lang onderzoek gedaan naar de handelingen van Manchester City rondom transfers die plaatsgevonden hebben. Ook is de financiële situatie van de club onder de loep genomen. De club zou in het laatste decennia onder meer onjuiste informatie over inkomsten, zoals sponsoring, verstrekt hebben. Los van de eventuele degradatie moet Manchester City vrezen voor puntenaftrek en een grote financiële boete.

The Times meldt dat Manchester City, de club waar Nederlander Nathan Aké actief is, de Financial Fair Play-regels in negen jaar tijd "meer dan honderd keer" overtreden heeft. "De club maakte zich schuldig aan het 'opblazen' van sponsorovereenkomsten, het ontbreken van valide gegevens over inkomsten en het betalen van ongepaste bedragen aan zowel spelers als trainers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Manchester City aangeklaagd wordt voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club van supersterren als Erling Haaland en Kevin de Bruyne werd begin 2020 door de Europese voetbalbond UEFA verbannen van de Europese voetbalcompetities. Ook kreeg het een boete van 30 miljoen euro opgelegd.

Het leek erop dat de straffen van de UEFA ervoor zorgden dat Manchester City niet deel zou mogen nemen aan de Champions League, maar de club spande met succes een arbitragezaak aan bij het internationaal sporttribunaal CAS, waardoor uitsluiting van de baan was. Ook werd de boete verlaagd naar een bedrag van tien miljoen euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie