Sport

Donny van de Beek mist EK door blessure

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Donny van de Beek mist EK door blessure

Het zit niet mee voor het Nederlands elftal zo kort voor het begin van het EK voetbal. Er is veel kritiek op de speelstijl en nu is Donny van de Beek ook nog eens geblesseerd uitgevallen. De middenvelder van Manchester United kan daardoor niet mee naar het EK.

Liesblessure

Volgens De Telegraaf is Van de Beek geveld door een liesblessure en speelt hij blijkbaar al weken met pijnstillers om de pijn te verzachten. In overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart heeft de middenvelder ervoor gekozen niet naar het EK te gaan om de blessure niet te verergeren. Bondscoach Frank de Boer heeft ervoor gekozen om geen vervanger op te roepen voor Van de Beek.

Definitieve EK-selectie Nederland

🧤 Keepers: Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax), Marco Bizot (AZ)

⛔ Verdedigers
: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

⚽ Middenvelders
: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

🥅 Aanvallers
: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Matthijs de Ligt

Ook verdediger Matthijs de Ligt had de afgelopen dagen te maken met liesklachten. Zo skipte hij zondag nog de oefenwedstrijd tegen Georgië en trainde hij maandag los van de groep. Wat betreft de verdediger is er nu wel goed nieuws. Hij trainde vandaag namelijk weer mee met de selectie.

Eerder viel keeper Jasper Cillessen af vanwege een positieve coronatest. Daarvoor werd Marco Bizot van AZ als vervanger opgeroepen.

13 juni eerste wedstrijd

Het EK start op 11 juni met de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije. Voor Oranje begint het EK op 13 juni tegen Oekraïne. Vervolgens speelt het Nederlands elftal op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Ster advertentie
Ster advertentie