Sport

Messi traint voor het eerst mee met Paris Saint-Germain

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Messi traint voor het eerst mee met Paris Saint-Germain

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Lionel Messi een tweejarig contract heeft getekend bij Paris Saint-Germain (PSG). De voetballer werd niet veel later met luid gejuich ontvangen door fans bij het Ooredoo-stadion. Vandaag liet de club weten dat de vedette voor het eerst heeft meegetraind met zijn nieuwe collega's bij PSG.

Eerste keer op het veld

Het is voor Messi de eerste keer dat hij weer op het veld staat na het winnen van de Copa América met het Argentijnse elftal. Ook speelt PSG aanstaande zaterdag zijn eerste wedstrijd in de Franse competitie tegen Strasbourg, maar het is nog onduidelijk of de 34-jarige Argentijn meedoet tijdens die wedstrijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitbreiding van stadion

De komst van Messi naar PSG betekent niet alleen maar een winst voor de club zelf, maar ook voor de fans. Nu dat de legendarische voetballer onder contract staat bij de Franse club denkt het nog meer over het uitbreiden van stadion Parc des Princes, zodat meer fans het stadion in kunnen. De huidige capaciteit van het stadion bedraagt ongeveer 48.500 toeschouwers. Een uitbreiding moet dit uiteindelijk verhogen tot 55.000 à 60.000 toeschouwers.

Na 20 jaar weg bij Barça

Messi verliet vorige week na 20 jaar zijn geliefde club FC Barcelona. De club heeft het financieel ontzettend zwaar en kan zijn salaris niet meer betalen. De voetballer speelde sinds zijn 14e bij de club en maakte op zijn 16e zijn debuut als profvoetballer. Hij hield het dan ook niet droog toen hij Barça voor het laatst uitzwaaide.

Ster advertentie
Ster advertentie