Sport

Lewis Hamilton wil met bod op Chelsea voetbalsport diverser maken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Lewis Hamilton wil met bod op Chelsea voetbalsport diverser maken

Lewis Hamilton wil met zijn gedeelde bod op Chelsea de voetbalsport diverser maken, meldt hij op een persconferentie. Samen met Serena Williams wil hij via zakenman Martin Broughton investeren in de voetbalclub.

'Diverser en inclusiever'

Fans konden het moeilijk geloven toen naar buiten kwam dat Hamilton en Williams allebei wilden investeren in Chelsea FC. Een dag later licht Hamilton zijn interesse toe: "Er is in de sport nog veel werk te doen om het diverser en inclusiever te maken", zei hij op persconferentie in de aanloop naar de Grand Prix van Emilia-Romagna. "Het is al een geweldig team dat is opgestaan tegen discriminatie. Dat is belangrijk voor de fans van Chelsea en de gemeenschap."

"We hebben de strijd nog niet gewonnen, maar toen ik er over werd gebeld vond ik het direct een mooie kans", licht hij verder toe. "Ik ben nog steeds gefocust op mijn eigen sport. Ik vind het leuk om erbij te doen. Serena vroeg me wat ik ervan vond en besloot mee te doen. Als het ons lukt om de club te kopen, dan kijk ik ernaar uit om het team nog succesvoller te maken."

Arsenal fan

Voordat Hamilton daadwerkelijk eigenaar wordt van de club, heeft hij nog wel wat uit te leggen aan fans van Chelsea. De racecoureur zou namelijk van jongs af aan al fan zijn van Arsenal, de grootste rivaal van Chelsea. "Toen ik vijf of zes jaar oud was, werd ik inderdaad fan van Arsenal", bekend Hamilton. "Maar mijn oom was wel supporter van Chelsea. Ik ben vooral voetballiefhebber. Ik speel het spelletje al sinds ik vier ben. En over het algemeen ben ik gewoon fan van sport."

Ster advertentie
Ster advertentie