Sport

Christian Eriksen tekent contract bij Brentford

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Christian Eriksen tekent contract bij Brentford

Christian Eriksen heeft een contract getekend bij Brentford FC. Dat maakt de Engelse club vandaag bekend. Hij blijft tot het eind van dit seizoen aan de club verbonden.

Hartstilstand

Eriksen kreeg tijdens het EK voetbal van vorige zomer een hartstilstand op het veld in de wedstrijd tegen Finland. De Deense international kreeg uiteindelijk een defibrillator aangebracht en moest daarom in december de Italiaanse club Internazionale verlaten, aangezien het in Italië niet toegestaan is om daarmee te voetballen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WK in Qatar

Bij Brentford kan Eriksen weer minuten maken, dat is voor hem belangrijk aangezien in november 2022 het WK in Qatar begint. "Het is mijn doel om naar het WK in Qatar te gaan", liet hij eerder deze maand weten in gesprek met het Deense DR1.

In een videoboodschap aan de Brentford-supporters heeft Eriksen laten weten: "Ik ben blij om aan te kondigen dat ik voor Brentford FC heb getekend. Ik kan niet wachten om te beginnen en hopelijk zie ik jullie allemaal heel snel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax

De keuze voor Brentford komt voor veel Ajax-supporters als een teleurstelling. Eriksen trainde de afgelopen dagen mee bij zijn oude club, waardoor veel supporters hoopten dat hij terug zou keren bij de Amsterdamse club.

Ster advertentie
Ster advertentie