Sport

Erik ten Hag breekt record als coach Manchester United

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Erik ten Hag breekt record als coach Manchester United

Erik ten Hag doet het goed in Engeland. De Nederlandse manager heeft inmiddels zelfs een record verbroken. Ten Hag is namelijk de manager die het snelst na zijn aanstelling twintig zeges heeft kunnen boeken met Manchester United.

20 overwinningen

De ploeg van Ten Hag won gisteren in de beker met 3-0 van Charlton Athletic. Het betekende de 20e zege op rij na 27 duels. Ook betekent de zege van gisteravond voor United de 8e overwinning op rij; een serie die sinds 2019 niet meer is neergezet bij de club uit Manchester.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roerige start

Wat de historische prestatie van Ten Hag nog bijzonderder maakt, is dat de Nederlandse coach niet goed begon bij zijn nieuwe club. Manchester United verloor de eerste twee competitiewedstrijden tegen de relatief kleine ploegen Brighton en Brentford (1-2 en 4-0). Ook kreeg hij te maken met een protesterende superster in de vorm van Cristiano Ronaldo, die uiteindelijk in een explosief interview met Piers Morgan zei geen respect te hebben voor de Nederlandse trainer. Ten Hag hield echter voet bij stuk en Ronaldo vertrok naar Saoedi-Arabië.

Ster advertentie
Ster advertentie