Sport

Vader Lamine Yamal enorm trots op zoon: "Gelukkigste vader ter wereld"

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Vader Lamine Yamal enorm trots op zoon: "Gelukkigste vader ter wereld"

Lamine Yamal heeft een historisch moment beleefd door te scoren in de halve finale tegen Frankrijk op het EK. Hij is pas zestien jaar oud en heeft de titel jongste speler ooit die een doelpunt maakte op een EK of WK gekregen. De jonge aanvaller van FC Barcelona bracht de stand na 20 minuten op 1-1. Zijn vader Mounir zegt enorm trots te zijn op zijn zoon.

Trotse vader Lamine Yamal

Lamine Yamal zorgde in de wedstrijd tussen Spanje en Frankrijk voor een doelpunt en heeft daarmee een record verbroken. De zestienjarige voetballer is nu namelijk de jongste speler ooit die heeft gescoord tijdens het EK. Voorheen bezat de Braziliaanse Pelé dit record op zeventienjarige leeftijd. "Ik ben erg blij dat we de finale hebben bereikt. Het belangrijkste is nu om te winnen", zei Yamal in een interview na de wedstrijd. "We zaten in een moeilijke situatie na die snelle tegengoal, dus ik was erg blij met mijn goal. Ik wilde hem schieten waar hij er ook in ging, dus daar ben ik erg blij mee. Ik ben vooral blij met de overwinning. Ik wil winnen, winnen en nog eens winnen."

Zelfs als zijn team niet wint, heeft hij zijn vader in ieder geval erg trots gemaakt. De 35-jarige vader van Yamal schreef namelijk op Instagram dat hij dolgelukkig is. "Het leven is zo mooi, dank u God", deelde Mounir met een foto van hem en zijn zoon. Eerder plaatste hij ook al een foto met de tekst: "Bedankt dat je mij de gelukkigste vader ter wereld maakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lionel Messi en Lamine Yamal

Onlangs gingen er ook beelden viraal van Lamine Yamal en Lionel Messi. De twee stonden namelijk in 2007 met elkaar op de foto. Messi hield op twintigjarige leeftijd Lamine Yamal vast als baby. In 2007 organiseerde UNICEF een fotoshoot voor een kalender. Daar werd de toen nog voor FC Barcelona spelende Messi voor gevraagd. Tijdens de shoot poseerde hij met de paar maanden oude Yamal.

Messi wist op dat moment natuurlijk niet dat het baby’tje later de jongste voetballer ooit zou zijn op een EK. De fotograaf onthult dat het een erg ongemakkelijke ervaring was voor Lionel Messi. “Messi was erg introvert en verlegen. Daardoor verliep de shoot erg moeizaam.” Daarnaast zou Messi ook ongemakkelijk zijn geweest met de jonge Lamine Yamal: “Hij wist niet hoe hij de baby vast moest houden.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie