FunX Talent

Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 9!

foto: FunX.nl bron
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de kandidaten van FunX Talent 9!

Acht kandidaten strijden tegen elkaar om airplay op FunX. Check ze op zondag van 19:00 - 21:00 uur bij FunX met Riza!

foto: FunX

FRNKIE

FRNKIE

-

foto: FunX

Roger Davids

ROGER DAVIDS

Roger Davids (26) begon op zijn 15de met muziekproductie. Hij maakt alles wel: trap, afro, dancehall, maar ook jingles en muziek voor trailers. Heeft samengewerkt met Adje, Jayh, maar ook international artiesten zoals Juicy J en Paul Wall. Zijn muzikale inspiratie komt o.a. van Scott Storch, UB40 en vooral reggae muziek. Op zijn bucket list staan samenwerkingen met Ali Campbell (UB40), Pharrell en Scott Storch.

foto: FunX

Zerodix

ZERODIX

-

foto: FunX

Jay Fonseca

JAY FONSECA

Jay Fonseca (26) zingt, rapt en produceert ook van alles in Logic. Als artiest is hij vaker bij FunX op bezoek geweest, en nu dus ook als producer bij FunX Talent. Van trapsoul tot dancehall tot edm en zelfs country; Jay draait zijn hand er niet voor om. Ryan Leslie en 6LACK en Kanye West zijn grote muzikale invloeden en helpen hem om zijn doel te bereiken: internationale status.

foto: FunX

DNL Beats

DNL BEATS

-

foto: FunX

Ben Jur

BEN JUR

Benjur (31) produceert in Fruity Loops en Pro Tools en verdient zijn geld met Jingles maken. Op zijn 15de begon hij met rappen, maar hij had geen beats. Dat loste hij op door die gewoon zelf te maken, en dat is nooit gestopt. Benjur heeft net een EP gemaakt met Steen en EZG en is nu bezig voor de Amsterdamse zangeres Nicole Bus. Iedereen weet hem al een tijdje te vinden voor zijn mix-skills: zo heeft hij voor Blauwdruk Bootcamp de track Havenstad, met Kevin geproduceerd en gemixt. Zijn sterke punten zijn soul, hiphop en R&B. Hij laat zich breed inspireren en luistert naar alles: Kendrick Lamar, Raphael Saadiq. Pharrell, Timbaland, maar ook bijvoorbeeld Toto en Slayer. Producers waar hij naar opkijkt zijn: Timbaland, Pharrell, DJ Premier en Rick Rubin. Op de bucket list staat een samenwerking met Anders Paak “hij is echt master.”

foto: FunX

Rino Sambo

RINO SAMBO

-

foto: FunX

Cutta Crepe

CUTTA CREPE

Rik van der Wouw (18), woont in Almere. Hij is op de middelbare school begonnen met Fruity Loops en later overgestapt naar Logic. Momenteel rondt hij zijn opleiding tot music producer af aan het ROC, en loopt stage als audio engineer bij Ali B (SPEC). Hier heeft hij o.a. samengewerkt met Keizer, Ali B en Ruben Annink. De Dieperhuis EP’s van FunX Talent-winnaar Makkie zijn alle geproduceerd door Cutta Crepe. Na deze deep-house en garage-gerichte producties gaat hij zich nu ook bezighouden met hiphop, pop en future bass. Muzikale inspiratie haalt Cutta Crepe uit producers zoals Zhu, Young Chop en Mike Will Made it (Formation, Black Beatles). Zijn doel: kunnen leven van de muziek, meer toffe samenwerkingen en een groter netwerk. Samenwerkingen met Post Malone, Ares en The Weeknd zou hij niet vervelend vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie