Up 2 Date

Israël voert eerste luchtaanval uit op Gaza sinds wapenstilstand

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Israël voert eerste luchtaanval uit op Gaza sinds wapenstilstand

Israël heeft vannacht luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Het is voor het eerst sinds de wapenstilstand van 21 mei dat er weer een aanval plaatsvindt. Het Israëlische leger heeft de luchtaanval bevestigd en zegt dat het een reactie was op zogenaamde brandballonnen die vanuit de Gazastrook werden opgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen slachtoffers bekend

Getuigen hebben aan persbureau Reuters en AFP gemeld dat er meerdere explosies te horen waren in Gaza. Er zouden voor zover bekend geen slachtoffers zijn gevallen, maar alleen sprake zijn van materiële schade. Het Israëlische leger heeft laten weten "klaar te zijn voor alle mogelijke scenario's, inclusief nieuwe gevechten".

Staakt-het-vuren na elf dagen geweld

Op 21 mei kwam er een staakt-het-vuren tot stand tussen Israël en Hamas nadat er elf dagen lang zwaar geweld heeft plaatsgevonden op de Gazastrook. Daardoor kwamen zeker 256 Palestijnen en 13 Israëliërs om het leven. Onder hen waren ook tientallen kinderen.

Vlaggenmars

De onrust in het gebied lijkt weer toe te nemen nadat er gisteren een omstreden vlaggenmars van ultranationalistische Israëliërs plaatsvond in het bezette Oost-Jeruzalem. Sommigen riepen daarbij "dood aan de Arabieren". Palestijnse organisaties hebben laten weten dit te zien als provocatie en riepen op tot een 'dag van woede'. Er werd geprotesteerd, waarna zeker zeventien Palestijnen zijn gearresteerd. Zeker 33 raakten gewond na actie van de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie