Up 2 Date

Tientallen doden bij kerkbrand in voorstad van Caïro

foto: Roman Zaiets/Shutterstockfoto: Roman Zaiets/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Tientallen doden bij kerkbrand in voorstad van Caïro

In een voorstad van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn bij een brand in een kerk meerdere slachtoffers gevallen. Het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het precies gaat. Persbureau Reuters schrijft dat er zeker veertig mensen om het leven zijn gekomen.

Kortsluiting

Er zou kortsluiting zijn ontstaan in de Abu Sifinkerk, een koptische kerk. Er ontstond grote paniek toen de brand uitbrak. Hierdoor zouden veel mensen onder de voet zijn gelopen. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie president

"Ik volg de ontwikkelingen van dit tragische ongeval op de voet", schrijft president Abdel Fattah al-Sisi op Facebook. "Ik heb alle betrokken overheidsinstanties en -instellingen opgedragen om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om dit ongeval en de gevolgen ervan onmiddellijk aan te pakken." Verder condoleert hij alle families en nabestaanden.

Een van de ergste branden

Verschillende media noemen het een van de ergste branden van de afgelopen jaren in Egypte. In het land worden veiligheidsnormen en brandvoorschriften slecht nageleefd. Vorig jaar maart kwamen er tijdens een brand in een kledingfabriek in de buurt van Caïro twintig mensen om het leven.

Ster advertentie
Ster advertentie