Up 2 Date

Nederlandse man opgepakt na schietpartij in club in Marbella, vijf gewonden

foto: Twitter @colindiazzzfoto: Twitter @colindiazzz
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse man opgepakt na schietpartij in club in Marbella, vijf gewonden

Er zijn vannacht vijf mensen gewond geraakt bij een vechtpartij in een drukbezochte club in Marbella. Daarbij werd geschoten en gestoken met een mes. Er is een Nederlandse man opgepakt als verdachte, zo bevestigt de Spaanse politie tegen het AD. Hij schoot om zich heen toen hij door een ander persoon met een mes werd aangevallen.

Update 16.20 uur:
Er is een tweede Nederlander opgepakt. Wat zijn rol bij de schietpartij was, is niet bekend.

Vier schoten

In totaal is er vier keer geschoten in de populaire Opium Beach Club. Dit nadat een ruzie tussen de aangehouden Nederlander en een andere clubbezoeker uit de hand liep. De andere persoon werd de club uitgezet, maar kwam later terug om op de Nederlander in te steken. Die begon op zijn beurt om zich heen te schieten.

Paniek

Daarna brak er grote paniek uit onder het publiek. Op beelden op social media is te zien hoe mensen op de grond liggen en zo snel mogelijk proberen weg te komen. Onder anderen Love Island-deelnemer Kelly van der Minne was in de club aanwezig tijdens de schietpartij. Ze vertelt in haar Instagram Story dat ze tien minuten op de grond heeft geschuild voor kogels. "Het meisje aan de tafel naast ons werd gewoon in haar bil geschoten. Hoe kan dit gebeuren?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewonden

Twee van de slachtoffers, een 32-jarige vrouw en een 32-jarige man, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Twee andere mannen, van 19 en 36 jaar oud, liepen schotwonden op, maar zijn buiten levensgevaar. Ook de schutter ligt in het ziekenhuis met ernstige verwondingen.

De Spaanse politie is een groot onderzoek gestart naar de zaak. Tot dusver wordt er uit gegaan van één schutter.

Ster advertentie
Ster advertentie