Up 2 Date

Tim Hofman over man die hem wilde doden: "Zelfde pistool als moord Peter R. de Vries"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman over man die hem wilde doden: "Zelfde pistool als moord Peter R. de Vries"

Tim Hofman heeft zich in de podcast BROERS van zijn broertjes Sam en Rijk Hofman uitgesproken over de man die hem afgelopen september wilde vermoorden. In de podcast vertelt de presentator meer over de reden van de moordaanslag.

Gewapende man

De man die gewapend was met een mes en een vuurwapen liep in september het BNNVARA-gebouw binnen met het idee om Tim Hofman te vermoorden. "Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is", vertelde Tim in de BROERS-podcast. De dader zou zich op de avond van 6 september hebben gemeld bij de beveiliging van het gebouw, die de politie inschakelde.

Volgens het politierapport vond de man Tim te "woke", wat dan ook zijn grootste motief was om te proberen de presentator van het leven te beroven. "Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven." Daarnaast kampte de dader ook met privéproblemen. De zaak zal op 18 september behandeld worden en twee tussentijdse zittingen hebben op 29 mei en 17 juli.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Tim

Tim Hofman reageerde toentertijd ook via Instagram op de aanslag die op hem werd gepleegd. De BOOS-presentator liet weten dat hij geschrokken was. "Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op. Over wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen, kunnen we nu nog even niets zeggen: dat komt wellicht later."

Ster advertentie
Ster advertentie