Up 2 Date

Tim Hofman in 'BOOS' op zoek naar baas OH MY! Festival: "Mensen wachten op hun geld"

foto: YouTube: BOOS
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman in 'BOOS' op zoek naar baas OH MY! Festival: "Mensen wachten op hun geld"

In de nieuwste aflevering van BOOS gaat Tim Hofman op zoek naar de CEO van OH MY! Festival. Veel mensen wachten namelijk nog steeds op hun geld, nadat het evenement vorig jaar niet doorging. Tijdens de opnames onthult de advocaat van OH MY! dat de organisatie bezig is met een faillissementsaanvraag.

OH MY! Festival gecanceld

OH MY! Festival ging afgelopen jaar niet door vanwege "stijgende kosten". In aanloop naar het evenement, dat op 15 juli zou plaatsvinden in Almere, maakte de organisatie grote namen bekend, zoals DaBaby, Bryson Tiller, Boef, Mula B en nog veel meer. Uiteindelijk werden bezoekers twee weken van tevoren op de hoogte gebracht dat het festival niet door zou gaan. Tickethouders kregen vervolgens de volgende twee opties: je ticket omzetten naar een kaart voor de editie van 2024 (dit jaar dus) of het geld doneren aan OH MY! Festival.

foto: Threads: @debroervanroos

Mensen wachten op hun geld

Hoewel het niet tot de mogelijkheden behoorde, zijn er ook veel mensen die hun geld graag terug wilden. Na contact opgenomen te hebben met OH MY! Festival, kregen zij een formulier die ze moesten invullen, legt Julia in BOOS uit aan Tim Hofman. "Dat hebben we gedaan, maar daarna is er geen contact meer geweest." De tickethouders hadden sinds 23 augustus 2023 geen update meer ontvangen. Naast het verhaal van Julia hebben zich nog meer dan dertig mensen bij BOOS gemeld met hun verhaal. In totaal wachten zij nog op zo'n 4500 euro.

Faillissement

In de aflevering lukt het Tim niet om in contact te komen met de CEO van OH MY! Festival, Ufuk Baydar, zelfs niet als hij voor zijn huis staat. Het contact verloopt dan ook vooral via zijn advocaat, die onthult dat de organisatie een faillissementsaanvraag aan het voorbereiden is. De volgende dag worden ook de tickethouders op de hoogte gebracht van het nieuws. De organisatie zegt dat de gemeente heeft besloten dat het festival niet door mag gaan. "Tot onze grote verbazing heeft de Gemeente Almere ons verzoek tot plaatsing van het OH MY! Festival op de evenementenkalender van 2024 afgewezen. Daardoor zijn wij niet in staat het festival dit jaar te organiseren."

Het besluit heeft volgens OH MY! fatale gevolgen. "Nu vaststaat dat het OH MY! Festival in 2024 niet kan plaatsvinden, zullen er ook geen inkomsten worden gegenereerd. Hierdoor moeten wij helaas concluderen dat wij niet meer in staat zijn om aan onze verplichtingen te voldoen. Dit betekent dan ook dat wij, met pijn in ons hart, ons faillissement moeten aanvragen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanmelden als schuldeiser

BOOS heeft navraag gedaan bij de gemeente over de situatie. Zij geven aan voor 2024 geen vergunningsaanvraag te hebben ontvangen van OH MY! Daarnaast zouden ze de organisatie in november al geïnformeerd hebben dat het festival niet op de evenementenkalender van 2024 is geplaatst. "Het is dus heel gek wat hier wordt beweerd", aldus Tim Hofman, die tot slot duidelijk maakt wat je kunt doen als je ook op je geld wacht. "Je kunt je aanmelden als schuldeiser bij de curator. Ook al kom je als klant vaak achteraan in de rij te staan, is het ons advies om je wel aan te melden. Het is namelijk niet duidelijk wie de schuldeisers precies zijn, waardoor het ook maar zo kan zijn dat je je geld alsnog terugkrijgt."

Ster advertentie
Ster advertentie