Up 2 Date

Twee moslima's neergestoken onder de Eiffeltoren

foto: World 24 Newsfoto: World 24 News
  1. Newschevron right
  2. Twee moslima's neergestoken onder de Eiffeltoren

In Frankrijk zijn afgelopen zondagavond twee moslima's neergestoken bij de Eiffeltoren. Dat meldt EuroNews. Justitie in Parijs doet momenteel nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd en of er sprake is van een racistisch motief.

Neergestoken

De slachtoffers, twee vrouwen van 19 en 40 jaar, kregen ruzie met twee dronken vrouwen nadat ze in een woordenwisseling terechtkwamen over een loslopende hond. De vrouwen zouden "vieze Arabieren" hebben geroepen en de twee met een mes hebben aangevallen. Eén van de slachtoffers ligt nog in het ziekenhuis met steekwonden. De twee vrouwen zijn opgepakt.

Kritiek op autoriteiten

Het incident werd pas een paar dagen later bekendgemaakt door de Franse autoriteiten, wat tot kritiek leidt op social media. De gebeurtenis ligt gevoelig nu er in Frankrijk al dagenlang protesten gaande zijn naar aanleiding van de dood van maatschappijleraar Samuel Paty (47). Hij werd onthoofd door een 18-jarige Tsjetsjeense extremistische moslim, omdat hij cartoons van de profeet Mohammed liet zien tijdens een les over vrijheid van expressie.

Weinig aandacht

Veel mensen laten op social media weten dat ze het raar vinden dat er zo weinig aandacht is voor het incident. "Als het moslims waren geweest die dit hadden gedaan, dan zou het als "terrorisme" zijn bestempeld", zegt iemand op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie