Up 2 Date

Politie ontdekt groot drugslab in Brabants dorpje, 1500 kg meth-pasta gevonden

foto: Politiefoto: Politie
  1. Newschevron right
  2. Politie ontdekt groot drugslab in Brabants dorpje, 1500 kg meth-pasta gevonden

De politie heeft deze week een inval gedaan bij een groot en professioneel drugslab in het Brabantse dorpje Eersel. Daarbij werden vijf mensen opgepakt. Ook werd 1500 kilogram aan methamfetaminepasta gevonden.

1500 kg meth

Op basis van een lopend onderzoek verkreeg de politie informatie en kwamen zij uit bij een loods. Daar ontdekten zij een laboratorium dat in bedrijf was en waar op grote schaal crystal meth werd gemaakt. Naast de 1500 kilogram aan methamfetaminepasta, trof de politie ook een 14 meter lange vrachtwagen op het terrein aan met daarin een grote hoeveelheid drugsafval. Volgens het onderzoeksteam zat de vrachtwagen 'zo goed als vol'.

Vijf mensen aangehouden

Drie mannen van 44, 37 en 28 jaar, zonder adres in Nederland, werden aangetroffen bij de inval. Zij werden meteen aangehouden. Twee van hen wonen in België. Ook werden een 64-jarige man en een 65-jarige vrouw aangehouden. Zij zijn de hoofdbewoners van de woning op het terrein waartoe de loods behoort.

Ontmanteling

Volgens Omroep Brabant was de politie donderdagavond druk bezig met het ontmantelen van het crystal meth-lab. De gevonden spullen en producten zijn in beslag genomen of worden vernietigd. Omroep Brabant kreeg ook een exclusief kijkje in het opgerolde drugslab. Check de video hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie