Up 2 Date

Schotse restauranteigenaar geeft alle inwoners Edinburgh in januari gratis pizza

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Schotse restauranteigenaar geeft alle inwoners Edinburgh in januari gratis pizza

Vanwege de gestegen inflatie in Europa komen steeds meer mensen financieel in zwaar weer. Gelukkig bestaan er nog barmhartige mensen die anderen in deze moeilijke tijd wat verlichting willen bieden. Een goed voorbeeld is de Schotse restauranteigenaar Marc Wilkinson die deze maand alle inwoners van Edinburgh een gratis pizza geeft. De beste man wil op die manier mensen helpen die moeite hebben met rondkomen, zo meldt hij aan de BBC.

Win-winsituatie

Volgens Wilkinson helpt hij met zijn gratis pizza's niet alleen mensen met weinig geld, maar ook zijn parttimewerknemers die dankzij deze weggeefactie meer kunnen werken. "Ik ben heel blij met mijn plan, omdat het een win-winsituatie voor iedereen is", aldus de 55-jarige restauranteigenaar. "De klant profiteert, de leveranciers profiteren en mijn team van chefs profiteert omdat ze meer uren kunnen maken."

Altruïsme

Wilkinson vertelt aan de BBC dat hij altijd al geïnteresseerd is geweest in altruïsme - de bereidheid om iets te doen voor anderen zonder er zelf baat bij te hebben - en wilde er graag een keer wat mee doen. "Ik hoor constant dat de stijgende kosten voor levensonderhoud zoveel mensen raakt en ik dacht: mijn ovens staan toch al de hele dag aan, dus ze kunnen net zo goed de hele dag op volle capaciteit werken als het mensen helpt." Naar schatting kost de actie hem zo'n 12.000 pond (13.500 euro).

Geen adresbewijs nodig

Volgens Wilkinson kan hij met zijn ovens maar liefst 18 pizza's per 6 minuten maken. Iedereen die zijn restaurant in januari bezoekt krijgt een gratis pizza mee, behalve tussen 17.30 en 20.30 uur. Klanten hoeven ook niet te bewijzen dat ze woonachtig zijn in Edinburgh. "Ik hoop dat mijn idee niet uit de hand loopt, maar ik ga niet om een adresbewijs vragen, ze hoeven geen aanslag van de gemeentelijke heffingen te laten zien met hun adres erop." Wilkinson hoopt dat zijn actie andere mensen zal inspireren om iets goeds te doen voor een ander.

Ster advertentie
Ster advertentie