Up 2 Date

Vader uit Ohio aangehouden nadat zoontje (1) overlijdt in snikhete auto

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vader uit Ohio aangehouden nadat zoontje (1) overlijdt in snikhete auto

In de Amerikaanse staat Ohio is een vader aangehouden nadat zijn eenjarige zoontje is overleden. Volgens de politie werd het kind urenlang opzettelijk achtergelaten in een snikhete auto. Dat schrijft politiechef Michael Goodwin in een bericht op Facebook.

5 uur in auto

De 19-jarige vader zou zijn zoon bewusteloos naar het ziekenhuis hebben gebracht, maar het was te laat voor hulp. "Het kind stierf nadat hij ongeveer 5 uur onbeheerd in de auto was achtergelaten, met een buitentemperatuur van 30,5 graden", schrijft de politiechef in zijn bericht.

Beschuldigd van moord

De vader van het kind werd aangehouden en verhoord. De man gaf in het gesprek steeds andere informatie over wat er met zijn zoon zou zijn gebeurd. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij zijn kind niet was vergeten in de auto. "Het was een opzettelijke daad om zijn kind in de auto achter te laten, zodat zijn zoontje hem niet zou lastigvallen thuis", schrijft de politiechef. De vader blijft daarom vastzitten en wordt beschuldigd van moord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

22 kinderen overleden

Het komt in de Verenigde Staten steeds vaker voor dat kinderen worden achtergelaten in een snikhete auto en daardoor overlijden, schrijft CNN. Op deze manier zouden er dit jaar al 22 kinderen zijn overleden.

Ster advertentie
Ster advertentie