Up 2 Date

Kamervoorzitter zet microfoon van Sylvana Simons uit tijdens debat

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kamervoorzitter zet microfoon van Sylvana Simons uit tijdens debat

Kamervoorzitter Vera Bergkamp van de D66 krijgt regelmatig kritiek, omdat ze niet hard genoeg zou optreden tegen onbehoorlijk gedrag in de Kamer. Als het gaat om het steunen van een onderdrukt en afgrijselijk gemarteld volk blijkt ze echter de grens te trekken. De meerderheid van de Tweede Kamer stemde in met een motie die de zin "From the river to the sea, Palestine shall be free", veroordeelt tot een leus die zou aanzetten tot haat en geweld jegens de Joodse gemeenschap. Toen voormalig lijsttrekker van Bij1, Sylvana Simons, de zin wilde zeggen tijdens een debat, werd zelfs haar microfoon uitgezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

From the river to the sea

Denk-fractieleider Stephan van Baarle zei tijdens zijn beurt tijdens het debat onder andere dat Israëlisch premier Netanyahu voor de rechter gesleept moet worden voor zijn oorlogsmisdaden. Hij eindigde zijn betoog met de zin: "From the river to the sea, Palestine will be free".

Toen daarna Sylvana Simons van Bij1 ook de zin wilde uitspreken, zette voorzitter Bergkamp haar microfoon in het midden van de zin uit. "Ik waak voor de waardigheid van het debat. Hier kan vrij gediscussieerd worden, maar u hoeft niet dit soort woorden in de mond te nemen als u weet dat ze ook een soort associatie hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie