Up 2 Date

Zo'n 7000 mensen in Utrecht tijdens protest voor Palestina: "Nederland is het probleem"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zo'n 7000 mensen in Utrecht tijdens protest voor Palestina: "Nederland is het probleem"

Gisteren kwamen duizenden Pro-Palestina betogers bij elkaar in Utrecht. Hoewel er aanvankelijk werd gedacht dat er maar 1500 mensen zouden komen, bleek het protest uiteindelijk zo'n 7000 mensen te trekken.

"Wij zijn het probleem"

Het protest werd deze week aangekondigd en vond om 19:30 uur plaats op het Domplein in Utrecht. Hierbij kwamen zo'n 7000 mensen bij elkaar om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk. Naast het roepen van 'Free Palestine' en het zwaaien met vlaggen, werd er ook kritisch gekeken naar de positie die Nederland heeft ingenomen in deze oorlog. "Wij zijn het probleem. Nederland is het probleem. Wij zijn de bezetter, dit is onze genocide. Wij maken dit mogelijk. Wij leveren wapens, onderdelen van F16's die de Gaza bombarderen, onderdelen van satellieten, van raketten", zou een van de betogers volgens Hart van Nederland gezegd hebben.

Deze week hebben meerdere protesten door het hele land plaatsgevonden. Zo kwamen mensen dinsdagavond mensen bij elkaar in Rotterdam en gingen honderden mensen op woensdagavond in Den Haag de straat op.

Ster advertentie
Ster advertentie