Up 2 Date

Biden roast zichzelf én Trump bij Correspondents' Dinner

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Biden roast zichzelf én Trump bij Correspondents' Dinner

Na twee jaar afwezigheid door corona vond zaterdag in Washington het White House Correspondents' Dinner plaats, het evenement waarbij vertegenwoordigers van politiek en pers de spot met elkaar drijven. President Joe Biden was dit jaar ook van de partij.

Grap over Trump

Voor het eerst sinds 2016 was er tijdens het Correspondents' Dinner weer een Amerikaanse president aanwezig. Oud-president Donald Trump sloeg de uitnodigingen voor de gala-avond altijd af. Daar maakte Biden in zijn speech direct een grap over: "Dit is de eerste keer in zes jaar dat een president bij dit evenement is", zei hij. "We hadden die vreselijke plaag, gevolgd door twee jaar corona."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lage goedkeuringsclassificatie

Biden maakte ook een grap over zichzelf. Met oog op zijn lage populariteitscijfers zei hij tegen de aanwezige journalisten: "Geweldig om hier vanavond te zijn met de enige groep Amerikanen met een lagere goedkeuringsclassificatie dan ik."

Nationale eenheid

Het was tijdens de speech van de 79-jarige president niet alleen maar grappen en grollen. Zijn boodschap had ook een serieuze ondertoon. Zo sprak hij zijn lof uit over oorlogsverslaggevers en hield hij een pleidooi voor nationale eenheid. "Er stroomt een gif door onze democratie met massale desinformatie die toeneemt", zei Biden. "Jullie, de vrije pers, zijn belangrijker dan jullie ooit waren in de vorige eeuw. Ik meen het echt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over het Correspondents' Dinner

Al zo'n honderd jaar organiseert de persvereniging van het Witte Huis het Correspondents' Dinner. Jaarlijks vindt het plaats in een balzaal van een hotel. Calvin Coolidge was in 1924 de eerste president die tijdens het gala aanwezig was.

Ster advertentie
Ster advertentie