Up 2 Date

'Schietpartij in Kansas City was gevolg van uit de hand gelopen ruzie'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Schietpartij in Kansas City was gevolg van uit de hand gelopen ruzie'

De schietpartij in Kansas City na de huldiging van Super Bowl-winnaars Kansas City Chiefs is mogelijk het gevolg van een ruzie. Dat meldt de lokale politie op een persconferentie.

Onderzoek in volle gang

De politie sloot donderdag uit dat de schietpartij een terreurdaad was. "Dit lijkt een ruzie te zijn geweest die uitmondde in een vuurgevecht", aldus politiechef Stacey Graves. Ook maakte ze bekend dat twee van de drie verdachten minderjarig zijn. De verdachten zijn echter nog niet aangeklaagd, omdat het onderzoek nog in volle gang is. "We hebben nog 24 uur om een aanklacht in te dienen of de verdachten vrij te laten. We werken nauw samen met het parket van Jackson County om de meest succesvolle zaak voor vervolging voor te leggen."

22 gewonden

In Kansas City waren woensdag ongeveer één miljoen mensen op de been om de Super Bowl-winst van de Chiefs te vieren. Tegen het einde van de huldiging ging het ernstig mis toen er schoten werden gelost nabij Union Station.

De politie heeft op een eerdere persconferentie laten weten dat er zeker één dode is gevallen. Het gaat om een bekende radiopresentatrice uit Kansas City. Daarnaast zijn zeker 22 mensen gewond geraakt. De helft van de gewonden is jonger dan 16 jaar oud.

Ster advertentie
Ster advertentie