Up 2 Date

Blootgelegde kamer in Pompeï toont leefomstandigheden tot slaaf gemaakten

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Blootgelegde kamer in Pompeï toont leefomstandigheden tot slaaf gemaakten

Archeologen hebben in Pompeï een kamer blootgelegd waar volgens hen tot slaaf gemaakten leefden. De kamer werd gevonden in de villa van Civita Giuliana, net buiten de muren van de oude Romeinse stad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

16 vierkante meter

De kamer, die tevens dienstdeed als opslaghok, is slechts 16 vierkante meter en had een klein raampje bovenin. In de ruimte stonden drie bedden, waarvan twee grote en een kleinere. De archeologen denken daarom dat er een familie leefde. Verder werden er acht grote vazen aangetroffen die werden gebruikt om voorraden in te bewaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unieke getuigenis

"Dit geeft een inkijkje in de hachelijke realiteit van mensen die zelden in de historische bronnen voorkomen", zegt Pompeï-directeur Zuchtriegel. Hoewel er geen grote schatten zijn gevonden, noemt de directeur dit de spannendste ontdekking uit zijn carrière. "De echte schat is het menselijke verhaal, in dit geval van de kwetsbaarste leden van de samenleving, van wie deze kamer een unieke getuigenis geeft."

Vulkaanuitbarsting

In het jaar 79 kwam de vulkaan Vesuvius tot uitbarsting. Door de vulkaanuitbarsting werd Pompeï bedolven onder as. Jaarlijks worden er nog bijzondere vondsten gedaan in de stad.

Ster advertentie
Ster advertentie