Up 2 Date

Serveerster redt zwaar mishandeld jongetje met briefje

foto: Orlando Police Departementfoto: Orlando Police Departement
  1. Newschevron right
  2. Serveerster redt zwaar mishandeld jongetje met briefje

Een Amerikaanse serveerster in Orlando heeft een 11-jarig jongetje gered van zijn moeder en stiefvader. Het viel de vrouw op dat de jongen niks at in het restaurant en onder de blauwe plekken zat. Door middel van een briefje vroeg ze aan het jongetje of hij hulp nodig had.

Let op: dit artikel bevat details over ernstige mishandelingen.

Blauwe plekken

De serveerster vertelde aan CNN dat ze aan het einde van de middag een jongen met twee volwassenen en een jong meisje aan een tafel zag zitten. Het viel haar op dat het jongetje een schram tussen zijn wenkbrauwen had, niks at of bestelde en blauwe plekken op zijn armen en gezicht had.

Briefje

De vrouw besloot naar het tafeltje toe te lopen om te vragen of alles naar wens was. Toen een van de ouders liet weten dat het jongetje thuis zou eten, vertrouwde ze de situatie niet. Onopgemerkt heeft ze aan het elfjarige jongetje een briefje gegeven met de vraag of hij oké was. Toen hij zijn hoofd naar haar schudde, gaf ze hem nog een briefje waarop ze vroeg of hij hulp nodig had. Nadat het jongetje knikte, schakelde ze haar baas en de politie in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mishandelingen

Nadat de politie arriveerde, gingen ze in gesprek met de jongen. Hij vertelde dat hij regelmatig werd mishandeld door zijn stiefvader. Hij werd geslagen met een houten bezem, op zijn kop aan een deur gehangen en kreeg regelmatig geen eten als straf. Met Kerstmis werd hij mishandeld, omdat dit een 'opdracht van de kerstman' was volgens de ouders. Hij werd vastgebonden en nadat hij zichzelf had bevrijd, moest hij dertig minuten lang planken. Als hij dit niet volhield, kreeg hij klappen.

Reactie politie

De ouders zijn inmiddels gearresteerd en zitten vast in afwachting van hun proces. "We zouden het waarschijnlijk over een moordonderzoek hebben gehad als de serveerster niet had ingegrepen", meldt de politiechef. Het jongetje is opgenomen in het ziekenhuis. Waar zijn zusje wordt ondergebracht, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie