Up 2 Date

Coronamaatregelen aangescherpt in Spanje, Griekenland en Frankrijk

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Coronamaatregelen aangescherpt in Spanje, Griekenland en Frankrijk

Binnenkort op vakantie naar Spanje, Griekenland of Frankrijk? Let dan op dat de coronamaatregelen opnieuw zijn aangescherpt in deze drie populaire vakantielanden. Dit vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

Spanje

In Spanje gaat het om de toeristische regio's Catalonië en Valencia. Wat betreft de regio Valencia, is opnieuw een avondklok afgekondigd die voor meerdere steden, waaronder Valencia, zal gelden tussen 01.00 uur en 06.00 uur. In deze regio zijn bijeenkomsten beperkt tot maximaal zes personen.

In Catalonië, dat Barcelona als hoofdstad heeft, mogen er na 00.30 uur geen openbare activiteiten meer plaatsvinden. Bovendien mag je met maximaal tien mensen bijeenkomen, zowel privé als openbaar.

Griekenland

De nieuwe coronamaatregelen in Griekenland gaan vanaf vrijdag in. Vanaf die dag mogen alleen volledig gevaccineerden naar binnen bij cafés, restaurant of bioscopen. Mensen die niet gevaccineerd zijn, mogen wel plaatsnemen op het terras. Deze maatregel zal zeker tot eind augustus gelden, zowel voor Grieken als toeristen.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis hoopt de Grieken hiermee aan te moedigen tot vaccinatie, aangezien de vaccinatiegraad niet op het gewenste niveau ligt. Mitsotakis liet ook weten dat Grieks zorgpersoneel zich verplicht moet inenten. Wie weigert, wordt medio augustus geschorst.

Vorige week stelde de Griekse regering nog nieuwe maatregelen in voor het eilandhoppen. Zo moet iedereen, die vanaf het vasteland naar een Grieks eiland gaat, zich laten testen of gevaccineerd zijn.

Frankrijk

Wil je in Frankrijk een openbare gelegenheid, zoals een restaurant of bioscoop, bezoeken? Dat moet je vanaf begin augustus kunnen aantonen dat je volledig gevaccineerd, negatief getest of kortgeleden van een coronabesmetting hersteld bent. Dat liet de Franse president Emmanuel Macron maandag weten in een tv-toespraak.

Ook in Frankrijk wordt een coronavaccinatie verplicht voor zorgmedewerkers. Zorgpersoneel dat na 15 september niet is ingeënt, mag niet meer werken en krijgt ook niet meer betaald. Na de toespraak is een recordaantal prikafspraken gemaakt. Zo maakten meer dan 900.000 Fransen gisterenavond een afspraak.

Ster advertentie
Ster advertentie