Naar homepage
Up 2 Date

Coronamaatregelen op komst: nachtclubs dicht en evenementen niet meer toegestaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coronamaatregelen op komst: nachtclubs dicht en evenementen niet meer toegestaan

Naar aanleiding van de snelle stijging coronabesmettingen, worden er weer een aantal maatregelen ingevoerd. De horeca moet de komende tijd mogelijk om middernacht weer dicht, nachtclubs worden gesloten en evenementen worden niet meer toegestaan, zo meldt de NOS.

Vanavond al van kracht

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond om 19 uur weer een persconferentie waarin de details over de maatregelen naar buiten komen. De verwachting is dat de 'nieuwe' maatregelen vanavond al voor het weekend in gaan.

Einde aan Testen voor Toegang

Vorig weekend gingen jongeren massaal weer naar evenementen en clubs waar Testen voor Toegang-regels werden gehanteerd. Met een negatief afgelegde coronatest mochten mensen die nog niet volledig gevaccineerd waren naar binnen. Het lijkt erop dat daar met de aangescherpte maatregelen voorlopig een einde aan komt. Ook meerdaagse evenementen waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden, worden waarschijnlijk voorlopig niet meer toegestaan. Volgens Haagse bronnen praat het kabinet er ook over om het aantal mensen bij evenementen te beperken tot 1000 buiten en 500 binnen, maar daarover zijn nog geen knopen doorgehakt.

Zorgen

De ministers maken zich zorgen over de snelle toename van de besmettingen, ook omdat miljoenen mensen nog niet volledig zijn gevaccineerd. Het kabinet wil zich bij alle maatregelen vooral richten op plekken waar de meeste besmettingen worden opgelopen. Daarom wordt er bewust voor gekozen om het uitgaansleven weer op slot te gooien.

Ster advertentie
Ster advertentie