Up 2 Date

Actievoerders op de Dam voor meer steun aan Afghaanse vluchtelingen

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Actievoerders op de Dam voor meer steun aan Afghaanse vluchtelingen

Actievoerders hebben zich vandaag in Amsterdam op de Dam verzameld om te demonstreren voor meer steun aan Afghaanse vluchtelingen. Meer dan duizend mensen waren daarbij aanwezig.

Oproep

Met de demonstratie wordt het demissionaire kabinet opgeroepen om Afghanistan officieel als onveilig aan te merken, zodat vluchtelingen recht krijgen op bescherming en asiel. Daarnaast wil Azadi, de beweging die de demonstratie organiseerde, dat Nederland het uitzetten van ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde Afghanen volledig en voor onbepaalde tijd stopzet.

Ook wordt er aandacht gevraagd voor de situatie in het Griekse vluchtelingenkamp Moria, waar volgens de organisatie meer dan 10.000 Afghanen vastzitten. Daar zouden op grote schaal mensenrichtingenschendingen plaatsvinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Azadi

De demonstratie is een initiatief van Azadi, een beweging van jonge Afghaanse Nederlanders. Ze hebben zich aangesloten bij de internationale beweging 'Stop Killing Afghans Now', die vandaag in 15 andere Europese en Amerikaanse steden protesteert.

Ster advertentie
Ster advertentie