Up 2 Date

Evenementenbranche gaat opnieuw de de straat op om "te vechten voor heropening"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Evenementenbranche gaat opnieuw de de straat op om "te vechten voor heropening"

Op 11 september gaat de evenementenbranche nogmaals de straat op om te demonstreren voor een directe heropening volgens de Fieldlab-voorwaarden. Dat meldt Unmute Us, de organisatie achter de protestmars van vorige week, op Instagram.

Eis

Vorig weekend gingen er in zes verschillende Nederlandse ruim zeventigduizend mensen de straat op te vechten voor een heropening van de evenementenbranche. De demonstranten en meer dan 2500 aangesloten organisaties eisten dat het demissionaire kabinet evenementen weer zou toelaten tot 1 september. Ook werd er middels een open brief met daarin acht vragen om een inhoudelijke reactie van het kabinet gevraagd. "Kiest u ervoor ons nog langer te negeren, dan zien wij ons genoodzaakt om nieuwe en grotere acties aan te kondigen", schreef de organisatie daarbij.

Het kabinet reageerde vandaag voor het eerst op de protestmarsen van afgelopen zaterdag. Minister Blok van Economische Zaken maakte bekend in gesprek te willen gaan met de evenementensector.

Nieuwe actie

De reactie van het kabinet is niet voldoende voor Unmute Us. De organisatie wil een inhoudelijke reactie en antwoord op de acht vragen uit de brief. "Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur", schrijft Unmute Us op Instagram. Op 11 september vinden er daarom opnieuw in verschillende steden protestmarsen plaats. In een post op Instagram roept Unmute Us iedereen op om te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie