Up 2 Date

Kabinet verwacht dat anderhalvemetermaatregel eind september wordt geschrapt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet verwacht dat anderhalvemetermaatregel eind september wordt geschrapt

Het demissionair kabinet denkt dat in de derde week van september de anderhalvemetermaatregel losgelaten kan worden. Dit nieuws hebben Haagse bronnen naar buiten gebracht.

Scholen

Donderdagavond werd al bekend dat studenten van het mbo, hbo en de universiteiten eind augustus geen anderhalve meter afstand meer hoeven aan te houden, zodat ze weer alle colleges fysiek kunnen volgen. Er zal voorlopig nog wel een mondkapjesplicht gelden. Bij middelbare scholen blijven de anderhalvemetermaatregel en mondkapjesplicht voorlopig nog wel gelden.

Horeca en evenementen

In de derde week van september wordt er ook gekeken of er meer kan worden versoepeld wat betreft horeca en evenementen. Toch houdt het demissionair kabinet bij alle toekomstige versoepelingen een slag om de arm en zullen zij de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) zwaar meewegen.

Kroegen en clubs

Het kabinet verwacht dat in november alle maatregelen kunnen worden geschrapt. Dan zouden ook de kroegen en clubs weer open mogen. Vrijdagavond om 19:00 uur vertellen Mark Rutte en Hugo de Jonge meer over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen in de komende maanden.

Ster advertentie
Ster advertentie